**نور.*. العيون**
عضو مساهم
- البلد/ المدينة :
- algerie-jijel
- المُسَــاهَمَـاتْ :
- 85
- نقاط التميز :
- 38
- التَـــسْجِيلْ :
- 21/07/2011
القرعة في الفرن
المقادير
-500غ قرعة
-200غ لحم مرحي
-ملعقة كبيرة طماطم مصبرة
-200غ جبن مبشور
-متوسط من البيشاميل
-ملح-فلفل اسود-زيت
كيفية التحضير
ناخد اناء نضع فيه اللحمالمفروم مع البصل المفروم و الزيت و الملح و الفلفل الاسود نقليه علي نار هادئةثم نضيف الطماطم مع الاستمرار في المزج الي ان يتجمر الخليط ثم نتركه جانبا .
ناخد القرعة نقوم بتقشيرها ثم تقطيعها الي قطع علي شكل دوائر و رشها بالملح و الزيت.
ثم نصفيها في سينية الفرن بعد دهنها بالزيت او الزبدة ثم نضيف اللحم المفروم المحضر سابقا بعد دالك نقوم بصف الجزء المتبقي من القرعة ونرشه بنصف كمية الجبن المبشور و نصب البيشاميل من فوقه و نضعه في الفرن و نتركه الي ان يستوي و بعد خروجه مباشرة يرش بكمية الجبن المتبقية.
و شهية طيبة