منتدى وادي العرب الجزائري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


avatar

aya

عضو مساهم
رقم العضوية :
631
البلد/ المدينة :
**الجزائر** **بسكرة**
العَمَــــــــــلْ :
تلميذة
المُسَــاهَمَـاتْ :
269
نقاط التميز :
737
التَـــسْجِيلْ :
04/06/2010
المكونات:

6 علب ايس كريم بودر (2 فراوله - 2 فانيليا - 2 شيكولاته)
كيك اسفنجى للقاعدة
لبن
3 مغلفات كريم شانتيه بودر
2 باكو كريم كراميل بودر
شيكولاته مبشورة للتزيين
كريز
مكسرات

دة نوع الايس كريم اللى استعملته


طريقة التحضير:



- نبطن الصينيه بورق الزبدة من القاع والجوانب
- نبدا بتحضير اول طبقه من الايس كريم ....بالفراوله
نخفق محتويات علبتين ايس كريم فراوله مع كوب ونصف لبن الى ان يصبح قوامه مثل الكريم شانتيه.

ملحوظه: (مكتوب على العلبه ان المحتويات تخفق مع كوب لبن او ماء ...يفضل تقليل كميه اللبن الى ثلاث ارباع الكوب حتى يكون كثيف ولا يتكون فيه بللورات ثلج ويظل متماسك عند تقديمه).
نصب الايس كريم فى الصينيه ونساوى الوجه جيدا وندخلها الفريزر تجمد لمدة ساعتين

نحضر الطبقه الثانيه ....بالفانيليا
بنفس الطريقه
انا خلطت معاها فواكه مسكرة وممكن تستغنى عنها
طلعى الصينيه من الفريزر وصبى فوقها الطبقه الثانيه وساوى الوجه جيدا ودخليها تجمد

حضرى الطبقه الثالثه ...بالكاكاو
بنفس الطريقه وضعيها فوق الطبقه السابقه وضعى فوقها طبقه الكيك الاسفنجى واضغطى عليها برفق.
- دخلى الصينيه الفريزر 4-5 ساعات
- طلعيها من الفريزر
اقلبيها
- انزعى ورق الزبدة من عليها وبكدة ها تكون طبقه الفراوله هى اللى فوق
- حضرى الكريم شانتيه بالطريقه المدونه على العلبه
- اقسمى الكميه نصفين
نصف اضيفى له بودرة الكريم كراميل واخفقيه


 

privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:

لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى