خبز الهمبرقار
المقادير
******
3 كوب دقيق
2 معلقة زيت
ربع كوب زبدة
2 ملعقة كبيره سكر
2 ملعقة خميرة فورية
كوب لبن
1 ملعقة بيكنج باودر
ربع ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء للعجن
التحضير:
******
لدهن الوش (صفار بيضة – لبن – ملعقة سكر بني بيدي لون رهيب) – وسمسم
وللحشو جبن كيري أو جبنة بيضا أو أي جبنة تحبينها
شوكلاتة وجربوها بشوكلاته جالكسي أو شوكلاتة تقديم الطعم بيبقى خرافة
الطبخ:
*****ننخل الدقيق ونحط عليه الملح والباكنج باودر والخميرة الفورية
نسخن اللبن والزبدة ونحط عليها السكر ونخليهم دافين مش سخنين
ونحطهم على خليط الدقيق ونبدأ نعجن ونضيف من ال1/2 كوب ماية لو احتجنا أثناء العجن
نرش الدقيق من الربع كباية الي في المقادير على الرخامة ونحط العجينة ونبدأ نعجن
بعد ما انتهنيا من العجن
بتبقى متماسكة وطرية ومش بتلزق اوي
نقسم العجينة لقطع حسب ما تحبي حجم القرص حيبقى قد اية
ونبدأ نحشي القرص بالجبنة
أو بالشوكلاتة
ونرصهم في صينية مدهونة بشوية زيت
أو متبطنة بورق زبدة
بعد ما اتخمرو وبقى حجمها
أكبر ودهنتهم بخليط الصفار
ورشيت على القرص المحشية بالجبنة
شوية سمسم علشان أفرقهم عن المحشين بالشوكلاتة
وخبزتهم في فرن حامي على حرارة 190 درجة
لحوالي العشر دقائق لربع ساعة لحد ما يتحمر
وبالهنا.
مجرب روعة