fleur s
عضو نشيط
- رقم العضوية :
- 55835
- البلد/ المدينة :
- Telemcen
- العَمَــــــــــلْ :
- etudiente
- المُسَــاهَمَـاتْ :
- 437
- نقاط التميز :
- 301
- التَـــسْجِيلْ :
- 02/08/2012
المقادير
ربع كوب زبدة_ نصف كوب سكر بودرة( ممكن تخلوه كوب الا ربع لو تحبوه حلو) بيضة
_3كوب ونصف دقيق _ملعقة ونصف صغيرة بينغ باودر_ فانيليا_رش ملح
الطريقة
نضع الزبدة في الطبق
ولازم تكون لينة لكن مش كتير
نضربها بالمضرب شوي
نضيف السكر البودرة ونضرب لحد ما تبيض وتنفش
النتيجة راح تكون كريمة تلمع وخفيفة لو وصلتي لهذه
نضيف الدقيق المنخول مع البيكنج باودر ونضرب باقل
سرعة فقط لكي الدقيق يختفي
الناتج عجينة لينة
لاننا في الصيف لكن لو في الشتا راح تكون ملمومة وحلوة ما تضيفيش دقيق لاننا لما
نفردها حنرش دقيق ننزل العجينة على بلاستيك
ونلفها وندخلها التلاجة ربع ساعة
نرش دقيق وناخد قليل من العجين وندلكها بسمك 3 ميلي تقريبا
وبعدين نضع القطاعات في الدقيق ونقطع
ونعمل من كل شكل 2 ونضعهم في الصينية
وبعدين ناخد القطاعات
الصغيرة ونفرغ السابلية في الصينية علشان الشكل يفضل جميل
ونزيح الشكل الصغير بالسكينة
نضعها في فرن سخن على 170 لمدة 10 دقايق تقريبا
نتركهم يبردوا في الصينية لان لو نزعناهم راح يتكسروا
وبعد نحط كل اتنين
على بعض ونضعهم في صينية لكي نسهل علينا الحشو
نروح نجيب مربى النوع
اللي نحبه وممكن كريمة شيكلاته
ناخد البسكوته
الكاملة ونقلبها
نحط معلقة من المربى
ونحط البسكوتة المخرومة فوقيها ونضغط بالراحة
ونشكل حسب اللون او الطعم اللي نحبه
بالصحة و العافية
ربع كوب زبدة_ نصف كوب سكر بودرة( ممكن تخلوه كوب الا ربع لو تحبوه حلو) بيضة
_3كوب ونصف دقيق _ملعقة ونصف صغيرة بينغ باودر_ فانيليا_رش ملح
الطريقة
نضع الزبدة في الطبق
ولازم تكون لينة لكن مش كتير
نضربها بالمضرب شوي
نضيف السكر البودرة ونضرب لحد ما تبيض وتنفش
النتيجة راح تكون كريمة تلمع وخفيفة لو وصلتي لهذه
نضيف الدقيق المنخول مع البيكنج باودر ونضرب باقل
سرعة فقط لكي الدقيق يختفي
الناتج عجينة لينة
لاننا في الصيف لكن لو في الشتا راح تكون ملمومة وحلوة ما تضيفيش دقيق لاننا لما
نفردها حنرش دقيق ننزل العجينة على بلاستيك
ونلفها وندخلها التلاجة ربع ساعة
نرش دقيق وناخد قليل من العجين وندلكها بسمك 3 ميلي تقريبا
وبعدين نضع القطاعات في الدقيق ونقطع
ونعمل من كل شكل 2 ونضعهم في الصينية
وبعدين ناخد القطاعات
الصغيرة ونفرغ السابلية في الصينية علشان الشكل يفضل جميل
ونزيح الشكل الصغير بالسكينة
نضعها في فرن سخن على 170 لمدة 10 دقايق تقريبا
نتركهم يبردوا في الصينية لان لو نزعناهم راح يتكسروا
وبعد نحط كل اتنين
على بعض ونضعهم في صينية لكي نسهل علينا الحشو
نروح نجيب مربى النوع
اللي نحبه وممكن كريمة شيكلاته
ناخد البسكوته
الكاملة ونقلبها
نحط معلقة من المربى
ونحط البسكوتة المخرومة فوقيها ونضغط بالراحة
ونشكل حسب اللون او الطعم اللي نحبه
بالصحة و العافية
عدل سابقا من قبل نور الحكمة في الإثنين 20 أغسطس - 22:35 عدل 2 مرات (السبب : تنسيق الموضوع و حذف الرابط لمنتدى آخر)